Anna Wilsby Frisk
 

Anna Wilsby Frisk

Att föda kan vara en riktig fest - en födelsedagsfest! Med rätt verktyg i bagaget, träning och förberedelse är allt möjligt

I februari år 2001 stod jag med en liten bebis på armen och höll för första gången kursen AnnasProfylax. Med en bakgrund som ekonom och journalist tedde det sig en aning apart för vännerna att jag skulle lära andra hur man krystar… Idag, 350 förlossningar och 20 år senare, känns det självklart och fortfarande fantastiskt roligt. Numera är jag både förlossningspedagog, doula och terapeut och ser mig lite som en länk mellan föräldrar och förlossningsvärlden.

Min son Felix frågade mig för en tid sedan varför jag håller på med ”såna där kurser”. Jag tänkte efter en stund och svarade: ”För att jag tycker att det faktiskt borde vara roligt att föda barn! Det är ju den riktiga födelsedagen. Det borde vara fest – inte bara något man bara överlever…

Jag har fött tre barn med profylaxtekniken och det har fungerat enormt bra. Att andas och slappna av när värkarna kommer, att tänka positiva och stärkande tankar, att utveckla ett fint samarbete med sin partner är ovärderligt. Det har hjälpt mig att behålla känslan av kontroll även när det varit väldigt tufft. Min träning har hjälpt mig att förstå att smärtan inte är farlig – tvärtom. Den har hjälpt mig att förstå vad som händer, när jag måste bromsa eller gasa och se den som en positiv kraft.

Under årens lopp har det blivit flera böcker (Innan du föder och En riktig födelsedag), webbkurser, träningsfilmer, liveseminarier mm förutom de fysiska kurserna som jag håller i vår fina kurslokal vid Karlaplan. Det jag vill, är att du som blivande förälder ska kunna förbereda dig väl oavsett var du bor, vilken ekonomi du har osv. Du kan låna min bok och träningsdvd på ett bibliotek eller boka "extra allt". Du och din bebis är värd en fin förlossning.

"Det är meningen att vi ska må bra med våra barn"

Jag ville inte bara vara närvarande när jag födde mina barn - jag ville även kunna njuta av livet med barn efteråt. Många jag kände verkade ha det så väldigt jobbigt och jag kände att jag även där ville ha någon slags struktur, idé om hur jag kunde göra eller tänka.
Den "föräldrastrategi-låda" som jag skapade visade sig fungera och idag jobbar jag mycket som föräldracoach och föreläsare och njuter av att bidra till harmoni i vardagen med barn. Om du känner att livet med barn är tufft - det finns hjälp att få. Jag är övertygad om att det är meningen att vi ska må bra med våra barn.

För en magisk början OCH fortsättning!

Anna


Anna Wilsby Frisk
Grundare av AnnasProfylax och ProfylaxGruppen
Mamma till tre egna barn (Klara, Adam och Felix) samt en bonusson (Elias)
Gift med Mats Frisk  
Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Vill du få vårt nyhetsbrev - anmäl dig här:

Jag godkänner att min e-postadress lagras hos Profylaxgruppen.

 

Följ oss på facebook Gilla oss på facebook

Kurslokal
Karlaplan 9B, Lokal Smedjan, Stockholm

Postadress
Brötvägen 22
167 66 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.