Anna Wilsby Frisk
 

Anna Wilsby Frisk

Att föda kan vara en riktig fest - en födelsedagsfest! Med rätt verktyg i bagaget, träning och förberedelse är allt möjligt

I februari år 2001 stod jag med en liten bebis på armen och höll för första gången kursen AnnasProfylax. Med en bakgrund som ekonom och journalist tedde det sig en aning apart för vänner och bekanta… Idag, tre hundra förlossningar och tolv år senare, känns det självklart och fortfarande fantastiskt roligt.

Min son Felix frågade mig för en tid sedan varför jag håller på med ”såna där kurser”. Jag tänkte efter en stund och svarade: ”För att jag tycker att det faktiskt borde vara roligt att föda barn! Det är ju den riktiga födelsedagen. Det borde vara fest – inte bara något man bara överlever…

Jag har fött tre barn med profylaxtekniken och det har fungerat enormt bra. Att andas och slappna av när värkarna kommer, att tänka positiva och stärkande tankar, att utveckla ett fint samarbete med sin partner är ovärderligt. Det har hjälpt mig att behålla känslan av kontroll även när det varit väldigt tufft. Min träning har hjälpt mig att förstå att smärtan inte är farlig – tvärtom. Den har hjälpt mig att förstå vad som händer, när jag måste bromsa eller gasa och se den som en positiv kraft.

Idag är jag ofta med på förlossningar, som doula eller i min roll som profylaxinstruktör. Föräldrarnas förberedelse är viktig i hur upplevelsen av förlossningen blir, men i arbetet på klinikerna ser jag hur viktigt stödet kring mamman är. Ju bättre stöd ju lättare är det för mamman att våga släppa taget, vända sig inåt och föda. Som kvinnor är vi skapta till att kunna föda barn men i det samhälle vi lever i och med det bagage vi har med oss måste vi ibland arbeta lite för att vaska fram henne – vår inre naturliga föderska. Det arbetet hjälper vi till med!

Jag önskar er varmt välkomna till AnnasProfylax.

Anna Wilsby Frisk
Grundare av AnnasProfylax och ProfylaxGruppen
Mamma till tre egna barn (Klara, Adam och Felix) samt en bonusson (Elias)
Gift med Mats Frisk  
Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Kurslokal
Karlaplan 9B, Lokal Smedjan, Stockholm

Postadress
Brötvägen 22
167 66 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.