"AnnasProfylax funkade nästan för bra!"

Hej!
Jag och min sambo gick grundkursen i slutet av maj, därefter tränade vi en del på andningen, men var inte jätteflitiga. I fredags bestämde sig vår lilla tjej för att komma ut.

Värkarna började på natten, men jag kämpade på och andades mig igenom dem. De glesades ut på morgonen och då började vi fundera på om det var förvärkar...vid tiotiden tog det lite mer fart igen och vi började fundera på om det var på riktigt.

Hela tiden använde jag mig av andningen och upplevde att jag hade kontroll. Vid halv tolv brast det plötsligt när jag inte hann med att påbörja andningen då jag fick en värk när jag satt på toan. Plötsligt blev allt väldigt akut och jag började kräkas. Vi ringde BB som sa att vi skulle komma, men då var jag inte längre kapabel att förflytta mig. Det blev ambulans med blåljus till BB, hela tiden använde jag mig av profylaxandningen. Kom in kl 14 då var jag 8 cm öppen. Vår dotter föddes kl 14:32.

Sammanfattningsvis vill jag bara säga att profylaxandningen var kanonbra, kanske lite för bra. Men man lär sig, nästa gång åker vi in tidigare.. Stort tack för en bra kurs. Trevlig sommar!

Med vänlig hälsning,
Anna E

 

AnnasProfylax - en riktig profylaxkurs

"Varför ska jag gå er kurs? Vad handlar den om för mig? Är det bara andning och sånt?" En blivande pappa ringde till kontoret och frågade. "Ja, du och din kvinna kommer att få lära er andning och sånt, men den handlar mycket om hur du som partner kan bli en riktigt trygg coach. Vår erfarenhet är att om partnern vet hur han eller hon ska ge ett bra stöd, då föder kvinnan barn! Mitt mål är att du ska känna dig helt lugn och trygg med fickorna fulla av strategier", berättar Anna Frisk, grundaren av AnnasProfylax.

AnnasProfylax är kursen som ger dig och din partner konkreta strategier och inspiration. Hur föder man barn? Hur kan du möta och hantera smärta? Hur kan du som partner ge det allra bästa stödet och hjälpa din kvinna att känna sig lugn och trygg? Vad ni kan göra hemma eller när ni är ensamma på rummet?

AnnasProfylax handlar om hur ni kan tänka, träna och göra innan och under födelsen. Målet är att ni ska få en fin förlossning och en bra start på ert föräldraskap. Alla våra kursledare är skickliga profylaxinstruktörer och pedagoger med egen erfarenhet av att föda med AnnasProfylax.

Boka här

Förberedelse som gör skillnad

Att andas och slappna av fastän det gör ont kräver träning. När du är stressad, har ont eller blir rädd, har kroppen en tendens att göra precis motsatsen - därför behöver du lära in ett nytt beteende. För att ha goda marginaler rekommenderar vi att man går kursen ca två månader före beräknat förlossningsdatum, från vecka 32 och framåt. Då finns det gott om tid för träning, reflektion och förberedelse. Det är självklart aldrig för sent att gå kursen. Bättre att ha tränat en gång än inte alls.

Kursens fyra vitala byggstenar

1. Andning och avslappning - När vi har ont spänner vi kroppen automatiskt. Rätt andningsteknik och avslappning gör att du upplever mindre smärta. Med hjälp av andningen ”kapas” smärttopparna och livmoder och barn säkras en jämn syretillförsel.

2. Mental förberedelse – Hur du tänker spelar roll. Med ett mål i sikte är det lättare att orka hela vägen. Under kursen skapar ni en färdplan med målbilder, hittar strategier för olika situationer och tränar visualisering.

3. Partnerns Roll – Hur kan du som partner känna dig trygg och vara det bästa stödet för din kvinna? Du får egna verktyg så att du kan hjälpa mamman till ökad avslappning. Vi hjälper er att hitta sätt som passar just er två.

4. Massagetekniker – Att få massage under värkarbetet ger ovärderlig smärtlindring, lugnar och stärker värkarbetet. Tillsammans får ni träna på olika tekniker.

Boka här

Upplägg

AnnasProfylax Grundkurs är uppdelad på två (2) tillfällen á tre (3) timmar. Vi har kurser med en vecka mellan första och andra tillfället, men vi har även intensivkurs upplägg dagarna efter varandra. Det gör det möjligt för dig och din partner (eller den du kommer ha vid din sida) att resa till Stockholm om du bor någon annanstans eller vill gå kursen koncentrerat av andra anledningar.

Åter till Östermalm

Från och med september 2015 håller vi kurser en sprillans ny kurslokal, kallad Smedjan, som ligger mitt på Karlaplan 9B. Smedjan ligger mellan port 9B och garageinfarten, huset till höger om entrén till Fältöversten. T-bana Karlplan (röd linje).

Hör gärna av dig om du har frågor på telefon 08-758 02 10 eller till kurser@profylaxgruppen.com.

Välkommen!

Anna

Boka här


Läs mer om våra kurser

Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Kurslokal
Karlaplan 9B, Lokal Smedjan, Stockholm

Postadress
Brötvägen 22
167 66 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.