Citat från våra kunder

Bra hjälp!

*****

Går i väntans tider med tredje barnet i magen. Bra med övningarna jag kan göra enkelt hemma i soffan. Gillar Annas trygga röst. Helt klart en värdefullt!
Lina W-Snart mamma!

*****

Tack! Perfekt träningsredskap. Illustrativt med film, verkligt och genuint. En billig investering inför en av livets största upplevelser! Det känns så rätt, jag behöver en påminnelse, vem gör inte det? Jag är mer än nöjd!
Lotta P

*****


Tack!

Stort tack för en mycket givande kurs! Jag fick en helt annan inställning till förlossningen och min roll där. Nu känner jag mer att det är hon och jag som genomgår förlossningen tillsammans och att min roll är att stötta och coacha.
Blivande pappa Jonas

****


 

Liveseminarier och veckobrev med tips direkt till dig

Två gånger i månaden sänder Anna live om olika ämnen kring födande och föräldraskap. Vill du också få tips på vägen och pepp i vardagen kan du även registrera dig för hennes veckobrev med massor av bra tankar, tips och råd. Längst ner på hemsidan gör du det.

Några veckor innan livesändningen kan du registrera dig genom att klicka på länken för temat. Efter sändningen kan du ladda ner seminariet när du vill. Du har möjligheten att delta live eller ladda ner i efterhand för en mindre avgift.

Klicka här för att komma till Annas kanal på boon.tv. Nedan kan du klicka på länkarna för att komma direkt till ett specifikt avsnitt. Saknar du något ämne? Eposta Anna direkt och berätta: anna.frisk@profylaxgruppen.com


Teman under år 2020-21


Nr 1 Konsten att föda barn – vad behöver du träna?
11 oktober 2020 kl 14.00-15.00

Varför behöver vi träna på att föda barn – kommer inte det av sig självt? Och vad, exakt, är det vi behöver träna på? Anna går igenom grunderna till de fysiska tekniker och mentala strategier som ligger bakom AnnasProfylax. Hon går även igenom de vanligaste olika förberedelseformerna (profylax, hypnobirthing, föda utan rädsla, dyktekniken mfl.) Tillsammans tränar ni på grundläggande andning och avslappning.

"Ditt liveseminarium om Konsten att föda barn, som jag tittade på i efterhand, gjorde SÅ mycket! Min man sa till mig att denna förlossning var jag så mycket lugnare och greps inte av panik. Det har jag DIG att tacka för." Cidos, fjärde barnet

Nr 2 ”Tänk om hon svimmar – eller jag!” – så blir du ett bra stöd under förlossningen
19 oktober 2020 kl 19.00-20.00

Vad kan du egentligen göra som partner? Hur kan du vara ett bra stöd? Det är ju hon som har ont, eller hur? Och på något sätt kommer bebisen ut? Du som partner kan vara skillnaden mellan en bra upplevelse och en dålig. Du som partner kan bidra till att det blir färre komplikationer och att det kan gå fortare. Under den här föreläsningen får du några viktiga nycklar till hur du kan bli en grym coach och bli ett oslagbart team.

Nr 3 ”Vad är alternativet? Att skrika?” – hur du andas när det gör ont
2 november 2020 kl 19.00-20.00

Vad är det som gör ont när du får en sammandragning? Hur kan jag träna på att slappna av när det gör ont? Anna går igenom hur du kan träna på andningen och smärthanteringen själv och tillsammans med din partner. Ni kommer bl a träna på hur man lugnar någon som får panik...

Nr 4 Mental träning inför förlossningen – så orkar du hela vägen i mål
12 november
2020 kl 18.00-19.00

Man jämför ofta förlossningen med Maraton- och Vasalopp, och det finns många likheter. Du har stor glädje av att träna ditt mentala fokus och hur du håller din energi när det är tufft, men hur anpassar du ditt sätt att tänka till en förlossning? En förlossning kan du inte ta en paus ifrån. En förlossning kan du inte hoppa av… Anna går igenom skillnaderna och hur du kan ladda mentalt inför den stora dagen.

Nr 5 Rädd för att föda? Därför fungerar inte tröst
25 november
2020 kl 19.00-20.00

Är du rädd för att föda? Att det ska hända dig eller barnet något? Du är inte ensam. Hur kan du avväpna oro och negativa tankar inför förlossningen? Anna går igenom konkreta och användbara tekniker som du kan använda. Tillsammans arbetar vi igenom några av de vanligast förekommande rädslorna och orosmolnen och vad du kan göra.

Nr 6 ”Hårdare, tryck hårdare!” - Effektiva grepp och positioner under förlossningen
8 december
2020 kl 19.00-20.00

Det som gör ont i kroppen, förutom livmodermunnen, är skelettet och ligamenten, inte musklerna... Anna går igenom hennes favoritgrepp och positioner som hon använt mest genom åren och som kvinnor uppskattar allra mest. Super om du har din partner, eller den som kommer vara vid din sida, när du ser denna föreläsning.

Nr 6 Första tiden med bebis - bädda för en bra start (hela första året)
8 december 2020 kl 19.00-20.00

Om det är utmanande att föda barn, vet vi att det kan vara tufft att vara förälder. Särskilt den första tiden kan vara kaosig, och bebisar kommer inte med en instruktionsbok. Här får du den!

Hur kan ni göra och tänka för att det ska bli bra? Undvika onödiga misstag? Mitt mål är att ni ska kunna njuta av bebistiden och varandra. Jag delar med mig av viktiga nycklar för att lägga den allra bästa grunden och minska risken för problem. Kom gärna innan förlossningen eller så tidigt som möjligt med bebisen. Vecka 3 "vaknar" bebisen, då är det bra att vara med i matchen.

Teman: Fyra-veckorssatsningen, grundläggande mat-, sov- dagrutiner. Bonus-teman: Så klarar ni er bättre som par och hur du kan ta hand om dig själv och din kropp.

"
Igår såg vi den inspelade föreläsningen "Första tiden med bebis". Vi tyckte mycket om den och fick med oss flera bra tips som vi inte kände till sen tidigare. Tack! Tycker om din lättsamhet/humor när du pratar och att det inte känns så stort/svårt.

Vi skulle jättegärna ta emot sammanfattningen och utvecklingsschemat för det första året!" Hillevi

Nr 7 En ny familj – nya ritualer, nya utmaningar
22 december 2020 kl 19.00-20.00

Ni ska bli en riktig familj. Helt plötsligt blir högtider som jul och påsk och midsommar viktiga igen. Vilka ritualer vill ni ha i er familj? Vad kan vara bra att tänka på när era familjesystem kommer ihop? Är ni väldigt olika? Hur undviker ni onödiga konflikter och bäddar för en mysig högtid? Anna delar med sig av sina erfarenheter och tips som terapeut och efter 25 år med fyra barn.

Nr 8 Så vet du när det är dags och vad som händer på förlossningen
10 januari 2021 kl 16.00-17.00

Hur känns en riktig värk? Hur vet du när det verkligen är dags? Vad ska man ha med i en födsloplan och varför? Vad kan du förvänta dig händer på förlossningen? Anna går igenom de grundläggande rutinerna och du och vad du och din partner (eller stödperson) kan göra hemma eller när ni är ensamma på rummet. Vad händer om något händer?


Nr 9 Med eller utan medicinsk smärtlindring – om konsten att tassa genom förlossningen
19 januari 2021 kl 16.00-17.00

Ingen vill att du ska ha onödigt ont, samtidigt vet vi att starka bedövningar kan påverka både dig och barnet. Hur ska du tänka? Hur kan du få effektiv smärtlindring och vad är bäst att ta eller göra när? Anna går igenom sin strategi att ”tassa” genom förlossningen och hur du och din partner kan göra och förbereda er tillsammans när det gäller smärtlindring och bedövningar.

Nr 10 Så undviker du bristningar och krystar på kroppens villkor
4 februari 2021 kl 16.00-17.00

Hur krystar men ut en bebis? Vad är viktigt att tänka på? Hur undviker du onödiga bristningar? Vilka positioner är ”bäst”? Hur kan du och din partner få det bästa samarbetet med barnmorskan? Målet är att du ska vara så hel och fin som möjligt och att du ska veta hur du kan bromsa respektive gasa så att det går lagom fort. Anna vägleder genom effektiva övningar och tankesätt inför förlossningen.

Nr 11 4 nycklar till en harmonisk vardag med barn
17 februari 2021 kl 16.00-17.00
Hur får man en vardag som är njutbar med barn? Vilka "pusselbitar" är viktiga att ha med? Vad gör jag som mamma eller pappa om jag inte orkar en dag? I detta seminarium ger Anna nycklarna till harmoni i vardagen med barn. Ett seminarium som ger dig tillbaka tyglarna i ditt liv så att både stor och liten kan få må bra.

Nr 12 Sätta gränser på ett enkelt och bra sätt
1 mars 2021 kl 16.00-17.00

Varför är det så svårt att sätta gränser på ett bra sätt? Det är lätt hänt att vi behärskar oss och står ut tills explosionen är ett faktum, eller hur? Måste det vara så? Måste livet med barn handla om kamp? Att stå ut? Finns det några enklare alternativ? I det här seminariet går Anna igenom några fantastiskt enkla och t om roliga förhållningssätt som kommer hjälpa dig under hela din tid som förälder.

Nr 13 Dags att sova själv, sluta med napp mm? Bädda för en smidig övergång
15 mars 2021 kl 16.00-17.00

Det är sällan helt lätt att sluta med något med barn. Man skulle lite förenklat kunna säga att barnet har skapat ett beroende som du behöver hjälpa barnet att bryta. När barnet är moget kan det vara dags att "putta" barnet i rätt riktning. I det här seminariet går Anna igenom det hon kallar för "Förändringsmodellen", ett konkret och enkelt ABC för förändring så att det blir så smidigt och bra som möjligt för både stor och liten.

Nr 14 Så behåller du lugnet - om att hantera starka känslor med barn
29 mars 2021 kl 15.00-16.00

Det är bra att visa sina känslor, ja, men på rätt sätt. Känner du ibland att det rinner över och att du kanske säger eller gör saker du ångrar efteråt med ditt barn? Du är inte ensam... Hur kan man göra för att behålla lugnet när du ställs på prov? Vad är bra känslor? Finns det "dåliga" känslor? Hur lugnar du ett barn som är argt? Här går Anna igenom  både förebyggande och konkreta strategier när saker faktiskt händer.

Nr 22 Specialtema hypnobirthing - om konsten att vara i nuet
12 april 2021 kl 16.00-17.00

Anna går igenom grunderna i de olika teknikerna och vad hon har fört in i AnnasProfylax. Det handlar inte om antingen eller utan om att ta det bästa från varje, enligt Annas sätt att se. Tillsammans får ni pröva själva och göra några övningar med dessa olika utgångspunkter.

Nr 15 Det blir kejsarsnitt! Så förbereder du och din partner er
26 april 2021 kl 15.00-16.00

Du kanske har tänkt dig att föda vaginalt och får reda på att ditt barn ligger i säte och att barnmorskan rekommenderar ett kejsarsnitt. Hur kan du tänka och förbereda dig inför ett kejsarsnitt? Vad händer under ett kejsarsnitt? Vad är skillnaden mellan ett planerat och akut eller urakut snitt? Anna guidar och hjälper dig att få en fin födelse på detta sätt.

Nr 16 Andning som smärthantering
10 maj 2021 kl 15.00-16.00

När du föder barn arbetar din livmoder för fullt. Det är drygt 1 kg ren muskelmassa som arbetar för kung och fosterland. Du kommer uppleva att det är som att springa i full fart uppför en backe… Hur kan du anpassa din andning? Hur undviker du hyperventilering? Vad kan din partner göra för att hjälpa dig?

Nr 18 4 veckors-satsningen - så lägger du grunden med din bebis
24 maj 2021 kl 15.00-16.00

Din bebis vet inget om hur det är att leva här på jorden och med dig som förälder. Med kunskap och proaktivitet ökar du förutsättningarna för att "få" en bebis som sover gott, äter bra och är mer glad än ledsen. Om du tvärtom hoppas och förväntar dig att din bebis ska vägleda dig, är risken stor för urspårning. Mycket kommer du intuitivt förstå själv, men unna dig lyxen att förstå vad en bebis behöver för att må bra.

Nr 19 Första åretså får du en harmonisk vardag med barn
7 juni 2021 kl 15.00-16.00

Ni kommer sannolikt vara i en bubbla första månaden eller månaderna, men, sen kommer energin tillbaka och längtan efter en vardag. Hur får ni vardagen att fungera, hur ser behoven ut när bebisen blir större? Här går jag igenom de grundläggande pusselbitarna för en harmonisk vardag med barn.

Nr 20 Föda hemma
21 juni 2021 kl 19.00-20.00

När är det lämpligt att föda hemma och vad är det viktigt att tänka på? Hur väljer du barnmorska och hur förbereder du och din partner er på bästa sätt? Hur går en hemförlossning till och vad händer om något händer?

Nr 21 Vi hann inte in – eller konsten att föda i en bil
8 juli 2021 kl 19.00-20.00

Kanske har du tänkt dig att föda på förlossningskliniken, men när förlossningen börjar går det mycket fortare än du hade kunnat ana… Vad är bra att tänka på om du föder någon annanstans, kanske i bilen, kanske hemma…?

Nr 22 Vad är hypnobirthing, mindfulness mm – hur skiljer det sig från profylaxen?
22 juli 2021 kl 19.00-20.00

Anna går igenom grunderna i de olika teknikerna och vad hon har fört in i AnnasProfylax. Det handlar inte om antingen eller utan om att ta det bästa från varje, enligt Annas sätt att se. Tillsammans får ni pröva själva och göra några övningar med dessa olika utgångspunkter.

Nr 23 Vad händer om det värsta händer?
4 augusti 2021 kl 19.00-20.00

När vi väntar barn kan oron för att något ska hända barnet vara stor. Vi vet att det ibland händer saker och om någon säger att ”Det är ingen fara, det händer nästan aldrig”, brukar det sällan lugna – det kan ju fortfarande hända mig? Vad händer egentligen om det värsta händer? Anna berättar och går igenom vad som händer och vad du kan göra för att avväpna rädslan.

Nr 24 Din kropp efter förlossningen - så kommer du tillbaka
17 augusti 2021 kl 19.00-20.00

Även om du inte får en enda bristning är det högst sannolikt att du kommer känna dig öm i underlivet efter förlossningen. Hur kan du smärtlindra och vad annat är bra att ha koll på? Anna går igenom sådant som ingen i vanliga fall pratar om, alltifrån hur du hjälper din kropp, brösten, magen och relationen.

Nr 25 Så blir du en grym coach under förlossningen
30 augusti 2021 kl 19.00-20.00

Om du som partner kan ge ett tryggt stöd, om du VET hur du ska göra och vara, då blir resultatet bättre. Färre komplikationer, piggare bebis och snabbare förlopp. Anna delar med sig av sina bästa tips och råd efter 20 år som förlossningscoach och doula på över 350 förlossningar.

Nr 26 Så byter du barnmorskan – och hur vet du när ni måste?
Hur får man ett bra samarbete med sin barnmorska? Vad kan vi göra i förväg för att bädda för att bli ett riktigt team när det är dags och vad kan vi göra om det inte fungerar? Oftast fungerar samarbetet väldigt bra, men ibland inte. Det är viktigt att du kan slappna av med din barnmorska. Hur kan du tänka och hur kan ni faktiskt göra ett byte? Anna går igenom smidiga sätt att göra byten och hur ni ska veta att det faktiskt är dags…

Nr 27 Att föda med doula hemma eller på klinik
kl 15.00-16.00

Vad är en doula? Hur jobbar de? Finns det olika sorters doulor och hur ska vi hitta den som är bäst för oss? Leker du med tanken att föda hemma? Anna går igenom bra saker att tänka på om du vill anlita en doula.

Nr 28 En cool partner – så blir du som partner hennes bästa stöd
Att du som partner är viktig får du ofta höra – men vad, exakt, som du kan göra är inte alltid lika tydligt. Anna går igenom hur du som partner kan tänka och göra för att vara din partners alla bästa stöd. Bland annat får ni tillsammans träna på hur du kan hjälpa din kvinna att behålla sitt lugn och undvika panik (eller hos dig själv.)

Nr 17 Våga drömma - så bäddar du för din drömförlossning
11 maj kl 15.00-16.00

Är det bra att fantisera kring en drömförlossning? Eller dåligt? Hur kan du som födande göra och tänka för att ge dig själv och ditt barn de bästa förutsättningarna? Anna Wilsby Frisk från AnnasProfylax, kommer dela med sig av sina bästa tips och råd efter 20 år som förlossningscoach och doula.

Nr 29 Min partner vill inte vara med! - så ser alternativen ut eller hur ni kan bli ett team

Vi förutsätter ofta att partnern vill vara med, att det är det bästa. Vad händer om han eller hon inte vill det? Vad händer om din partner är rädd för blod eller är rädd för att själv svimma? Anna går igenom olika alternativ och hur ni kan tänka. Bra, självklart, att se denna föreläsning tillsammans med din partner.

Veckobrev med tips och tankar var femte dag

Om du vill kan registrera dig nedan för att, ungefär var femte dag, få ett nytt och intressant nyhetsbrev med Annas tankar, tips, råd och övningar.

"Jag unnar dig ALLT. Du är värd en bra upplevelse och också att få möjligheten att NJUTA av din bebis. Väl förberedd ökar dina förutsättningar enormt. Jag vill vara din guide, din coach på vägen. Jag kommer dela med mig av mina erfarenheter, misstag, urspårningar och framgångar såväl när det gäller mina förlossningar som livet med barn. Jag vill att du ska veta och känna på djupet att det finns någon som vet och förstår vad du känner och som du kan höra av dig till om det kör ihop sig", säger Anna Wilsby Frisk.

Anna har, förutom sina tre egna förlossningar, varit med på över 350 andras förlossningar under 20 års tid. Hennes ständiga nyfikenhet och villighet att lära sig mer och utveckla sig själv och sitt sätt att arbeta, har gjort att hon är mer aktuell än någonsin med sina profylaxkurser inför förlossningen, böcker men också föräldraföreläsningar och webinarier.

Vill du följa Anna på instagram? Där och på facebook gör hon dagliga uppdateringar.

Välkommen till AnnasProfylax!


Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Vill du få vårt nyhetsbrev - anmäl dig här:

Jag godkänner att min e-postadress lagras hos Profylaxgruppen.

 

Följ oss på facebook Gilla oss på facebook

Kurslokal
Karlaplan 9B, Lokal Smedjan, Stockholm

Postadress
Brötvägen 22
167 66 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.