AnnasProfylax WebbkursKänner du dig orolig inför förlossningen? Undrar hur i hela världen det ska gå till? Vad förlossningen kommer göra med dig? Med din kropp? Hur du kan göra för att din bebis ska få den bästa möjliga starten?

I den här webbkursen hjälper experten Anna Wilsby Frisk dig och din partner (eller den som är med dig) att få en klarare bild av vad ni kan göra i praktiken. Hur smyger du ut en bebis? Hur kan du hantera smärtan? Syresättning? Hur kan du och din partner få ett bra samarbete?

Fyra nycklar till din drömförlossning

AnnasProfylax Webbkurs är en förlossningsförberedande kvalitetskurs som du och din partner/stödperson har tillgång till under fyra veckors tid. Din kursledare är Anna Wilsby Frisk, erfaren förlossningscoach och den som ligger bakom konceptet AnnasProfylax. Till sin hjälp har hon de gravida paren Anders & Johanna samt Anna-Lee och Michael som hon visar på, instruerar och vägleder in i profylaxen. Flerparten av övningarna är fysiska/praktiska, men kursen innehåller även skrivuppgifter och sammanfattningar som kan laddas ned och skrivas ut. När som helst under filmen går det att pausa och ta om ett visst moment.

Har din partner svårt att förstå sin roll under förlossningen?

Kombinera AnnasProfylax Webbkurs med 1 tim liveonline med Anna

"Jag gjorde allt jag kunde för att få min partner att bli mer engagerad - men det var omöjligt! Han sa bara att det är ju du som ska föda och andas, inte jag... Och jag kunde inte argumentera mot det!"

Det är inte alltid lätt för partnern att förstå sin roll, men här kan Anna hjälpa dig. Hon är expert på att hjälpa partnern att förstå och kliva in i matchen. Kombinationen kostar 2400kr (webbkurs 1500kr samtalet 900kr).

"Äntligen förstår jag exakt vad jag ska göra - hur jag verkligen kan göra skillnad!", blivande pappa Nicklas

"Tack så mycket! Vilket bra material, vi är båda mycket nöjda med onlinekursen. Nu är det bara att träna fram tills det är dags...", blivande mamma Marie

Eposta till kurser@profylaxgruppen.com  för mer information och bokning av kombinationen.


ANNASPROFYLAX KLASSAT SOM FRISKVÅRD

Du kan boka både fysiska kurser och webbkurser via Benify, Actiway, epassi, Wellnet, Söderberg & Partners och Min Friskvård. Har du eget företag kan du dra kostnaden som friskvård - på begäran kan du få ett utförligt kvitto med all nödvändig information mailat till dig som pdf.

AnnasProfylax Webbkurs bakgrund och innehåll

"Jag vill inte bara att du ska tycka att kursen är bra - jag vill att ni får en så fin upplevelse som möjligt, så hel kropp som möjligt och en så pigg bebis som möjligt", säger Anna.

Det var Annas egen oro och rädsla inför födelsen av hennes första barn som gjorde att hon letade efter verktyg och strategier för henne själv och hennes man. Den verktygslådan blev så småningom blev AnnasProfylax, en kurs som över 67 000 blivande föräldrar tagit del av. Det som gör Annas angreppssätt unikt, är hennes fokus på vad både mamman och hennes partner kan göra. Du som blivande mamma får inte bara lära dig hur du andas, slappnar av och krystar - din partner får alla de verktyg han eller hon behöver för att ge dig det allra bästa stödet. "Om partnern vet vad han eller hon ska göra, då brukar det bli bra", konstaterar Anna. Med kursen blir ni ett oslagbart team som lättare kan möta det som händer. "Vi kan inte alltid styra över det som händer, men vi kan lära oss hur vi kan minska riskerna och vara närvarande och lugna."


Anna har tre egna barn och har sedan starten år 2001 varit med som doula och förlossningscoach på över 350 förlossningar. Hon utbildar sedan år 2004 barnmorskor och läkare i hennes strategier och flera regioner i Sverige utbildar sina barnmorskor i AnnasProfylax (ex region Halland och Skåne m.fl). Hon har skrivit två böcker och producerat träningsfilmer och meditationer. På hennes plattform på youtube kan du få tillgång till ytterligare material och fördjupningar. Där hittar du även samtal med par som gått och fött med AnnasProfylax.

I hennes egen kurslokal i Stockholm håller hon flera kurser i månaden. Har du och din partner möjlighet att gå en kurs på plats är ni välkomna att se aktuella datum här.Obegränsad kurstid i åtta veckor

Från och med att din betalning har gått igenom har du fri tillgång till kursens sju olika filmer och kursmaterial i åtta (8) veckor. Under den tiden kan ni göra om kursen eller de olika avsnitten så många gånger ni vill.

Innehåll och upplägg

AnnasProfylax Webbkurs är indelad i sju olika avsnitt:

1. Djupandning och Avslappning - Förlossningens första skede och värkvila.
2. Mellanandning - Förlossningens aktiva fas, när värkarna börjar ta i.
3. Lättandning - Förlossningens mest intensiva skede.
4. Mental Förberedelse - Tankarna påverkar kroppen och därmed förlossningen.
5. Massage - För trygghet, lugn och stimulans av förlossningshormon.
6. Coaching - Att göra, tänka, säga - när hon föder.
7. Krystning - Krysta mjukt och ändå effektivt.
Vår rekommendation är att du/ni gör hela kursen i ett svep första gången, för att därefter gå tillbaka och fördjupa de avsnitt ni känner att ni behöver träna mera på. Den totala kurslängden är ca 2-3 timmar, beroende på hur mycket tid ni lägger ned på övningarna. Till varje avsnitt ger Anna Wilsby en bakgrundsförklaring, visar själv och tillsammans med paren. Efter varje nytt moment uppmanas ni att pausa filmen för egna övningar. Förutom kursfilmerna och övningsblanketter ingår en inspirationsfilm för mental förberedelse.

Övning ger färdighet

De flesta känner till att det är bra att andas och slappna av när man föder barn. Men det är först när vi provat, tränat och upplevt effekten av profylaxens olika verktyg som vi fullt ut kan ta till oss metoden. Precis som med allt nytt gäller även här devisen: "Övning ger färdighet".

För att få ut maximal effekt av kursen är det viktigt att träna under kurstiden men även efter - ända fram till förlossningsstart. Symbolen "Paus för Träning" visas, när det är dags att öva hemma.

När är det bra att gå?

Ni kan självklart gå kursen när som helst under graviditeten men från vecka 29 brukar förlossningen bli mer verklig och man har samtidigt tidsmarginaler om barnet skulle komma tidigare. Återigen gäller det att ha tid för träning, det är väl investerad tid som lönar sig när det är dags att föda sedan.

Webbkursens teknikkrav

Ni behöver:

  • En dator med internetuppkoppling. Fungerar även med de flesta smartphones.
  • Bandbredd/Internethastighetskrav: Minst 500 kBit
  • Fungerar både på PC och Mac.
  • Inget hårddiskutrymme används. Filmen streamas ut när ni tittar.
  • Har ni tekniska problem, eller har frågor för att kunna komma igång, ring oss på tel. 08-758 02 10.

Pris och Köpvillkor­

Läs mer om priser, betalningssätt och villkor här.


Barnmorskan Mersa Granov om AnnasProfylax Webbkurs:


"När jag jobbade förra veckan på förlossningen hade jag hand om ett par som väntade sitt 1:a barn och hade gått AnnasProfylax Webbkurs under graviditeten.

Paret använde sig av profylaxen under hela förlossningen och hade ett så bra samspel. Partnern stöttade mamman med andningen och avslappningen, peppade henne när det var tuffast och hjälpte henne med olika massagetekniker. När kvinnan tappade kontrollen på andningen var partnern där och påminde om att andas och de andades tillsammans.

De hade med sig en Baby Body som den nyfödda bebisen skulle ha på sig efter förlossningen och en liten nalle som påminde paret hela tiden vart de var på väg. Varje gång värkarna var på väg att ta över så uppmanades kvinna att titta på bodyn och nallen för att hoppa på spåret igen och detta fungerade utmärkt. Mannen var nära hela tiden och upprepade nästan hela förlossningen tre ord andas, slappna av och vila. Förlossningen tog 10 timmar och avslutades med en fantastisk födelse.

Jag som barnmorska var mycket imponerad av deras förlossning och det finna samspelet. Hade jag vetat att denna förlossning skulle bli så fin hade jag filmat den och visat på föräldrakursen." 

Bilder från kursen

Röster om kursen


Tack! Stort tack för en mycket givande kurs! Jag fick en helt annan inställning till förlossningen och min roll där. Nu känner jag mer att det är hon och jag som genomgår förlossningen tillsammans och att min roll är att stötta och coacha. Blivande pappa Jonas
"När jag jobbade förra veckan på förlossningen hade jag hand om ett par som väntade sitt 1:a barn och hade gått AnnasProfylax Webbkurs under graviditeten.

Paret använde sig av profylaxen under hela förlossningen och hade ett så bra samspel. Partnern stöttade mamman med andningen och avslappningen, peppade henne när det var tuffast och hjälpte henne med olika massagetekniker. När kvinnan tappade kontrollen på andningen var partnern där och påminde om att andas och de andades tillsammans.

De hade med sig en Baby Body som den nyfödda bebisen skulle ha på sig efter förlossningen och en liten nalle som påminde paret hela tiden vart de var på väg. Varje gång värkarna var på väg att ta över så uppmanades kvinna att titta på bodyn och nallen för att hoppa på spåret igen och detta fungerade utmärkt. Mannen var nära hela tiden och upprepade nästan hela förlossningen tre ord andas, slappna av och vila. Förlossningen tog 10 timmar och avslutades med en fantastisk födelse.

Jag som barnmorska var mycket imponerad av deras förlossning och det finna samspelet. Hade jag vetat att denna förlossning skulle bli så fin hade jag filmat den och visat på föräldrakursen."                       Mersa Granov (barnmorska)”När det blev aktuellt att gå profylaxkurs fanns det inga i Kalmar, så vi nappade på webbkursen. Det positiva är att man kan göra kursen när man själv har tid och i den takt man känner för. Vi känner båda två att vi har fått bra verktyg med oss inför förlossningen!”

Lise-Lotte Wallin, Kalmar

”Mina kompisar hade pratat väl om profylaxen, men själv hade varken jag eller sambon lust att gå en kurs ihop med andra. Tanken på att sitta och andas i grupp kändes inte bekvämt. Därför var webbkursen ett alternativ för oss. Vi kunde slappna av mer när vi satt hemma i soffan och övade. Jag tror att en nätbaserad kurs som denna hjälper fler par att ta steget och prova profylaxen.”

Anna Lind och Micael Flender


"Jag blev beordrad sängläge av min läkare, så vi kunde inte gå en vanlig kurs. Vi hade bra utbyte av webbkursen som vi upplevde som lagom lång, tydlig och konkret. En fördel var att man kunde styra kursen helt själv."

Görel och Meta Welff

Profylaxkurs är Friskvård

Enligt Skatteverkets regler klassas Profylaxkurs som Friskvård. Har du en Friskvårdspeng genom ditt arbete använder du det kvitto du får efter ditt köp av kurs, när du redovisar din friskvård hos ditt företag.
 
Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Vill du få vårt nyhetsbrev - anmäl dig här:

Jag godkänner att min e-postadress lagras hos Profylaxgruppen.

 

Följ oss på facebook Gilla oss på facebook

Kurslokal
Katarinavägen 19, 2tr i Stockholm
(ATP Ateliers lokaler)

Postadress
Arkitektvägen 47
168 32 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.